Boomverzorger inhuren

Home  >>  Boomverzorger inhuren

Heb je een zieke boom? Een boom welke over de straat hangt of over de tuin van de buren? Misschien heb je een boom welke al het daglicht wegneemt? Of een boom welke op een plek staat waar je bijvoorbeeld een aanbouw of een garage wilt gaan bouwen? Dan is het slim om een boomverzorger in te huren. Een boomverzorger inhuren is een slim omdat je dan op de juiste manier de klus kunt klaren. Een boom weghalen is vaak een grote opgave. Ook gelden er (wettelijke) regels en moet ook de boom worden afgevoerd. Een boomverzorger inhuren is daarom de oplossing.

Wat kost een boomverzorger inhuren?

Als je een boomverzorger inhuren gaat dan is het natuurlijk slim om te weten wat de kosten zijn. Hiervoor kun je het beste een offerte op maat opvragen. Iedere boom is immers anders. Zo kan een boom op een onbereikbare plek staan en moet men een kraan inhuren om de oude boom over het huis of de garage te takelen. Ook kan het zijn dat juist boven in de boom een aantal takken weggehaald moeten worden en is er een hoogwerker nodig. Er zijn eigenlijk vele verschillende plekken waar een boom kan staan en ook vele werkzaamheden welke uitgevoerd moeten worden. Het is daarom slim om een offerte op te vragen bij een boomverzorger. Op die manier weet je precies waar je aan toe bent.

Hoe kies je een hovenier voor je boomverzorging?

Als het weer tijd is om je bomen een goede onderhoudsbeurt te geven, dan schakel je hier misschien de hulp van een hovenier voor in. Deze specialisten weten precies wat welke boomsoort wanneer wat nodig heeft en zullen ervoor zorgen dat je bomen perfect worden voorbereid op het komende seizoen. Je wilt dit natuurlijk niet aan de eerste de beste specialist uit handen geven en ook om financiële redenen is een kleine vergelijking van hoveniers niet verkeerd. Hier vind je enkele tips waarmee je voor jou gemakkelijk de juiste hovenier kunt vinden.

Offertes opvragen

Je begint met het zoeken van de beschikbare hoveniers in jouw omgeving. Ga niet te ver uit de richting, want als de hovenier meer dan 30 kilometer moet rijden worden er vaak voorrijkosten gevraagd. Maak een lijstje van de mogelijke kandidaten en vraag deze allen om een offerte voor de klus die jij in de aanbieding hebt. Vaak zullen ze dan eerst langs willen komen om de staat van de bomen te bekijken. Dit geeft jou alvast de mogelijkheid om de werkhouding van de hovenier te beoordelen en om te zien hoe deze op jou overkomt. De offertes vergelijk je vervolgens op de volgende punten.

  • Prijs: boomonderhoud is niet erg moeilijk, dus als jij een beperkt budget hebt dan zal de prijs erg belangrijk voor je zijn. Je kunt hoveniers al vinden voor €15 per uur, maar deze tarieven kunnen oplopen tot €60 per uur of meer. Staar je hier niet volledig blind op, want soms kunnen de prijzen lager uitpakken omdat de voorrijkosten, afvoerkosten of machinekosten nog niet zijn meegerekend. Het is dus belangrijk dat je alleen complete offertes met elkaar vergelijkt en de andere hoveniers vraagt naar de prijzen van de missende onderdelen en een nieuwe complete offerte die deze wel meerekent.
  • Kwaliteit: misschien is kwaliteit voor jou wel belangrijk, omdat jouw bomen zich in slechte staat bevinden of omdat je meerdere klussen hebt voor de hovenier. Een ongecertificeerde hovenier kun je alleen controleren op kwaliteit door klantenrecensies te lezen en te beoordelen. Gecertificeerde- of erkende vakmannen hebben hun kwaliteit moeten bewijzen en kunnen je hier ook de papieren voor laten zien. Als dit voor jou echt belangrijk is, dan vraag je hiernaar en controleer je deze op geldigheid.
  • De diensten: kijk ook naar de diensten die de hovenier je aanbiedt voor de prijs die hij opgeeft. Misschien gaat hij één hovenier wel een stapje verder en geeft deze je net even een beter pakket dan de andere kandidaten. Je kunt ook kijken of er sprake is van nazorg, wat bijvoorbeeld kan betekenen dat de hovenier je een onderhoudscontract aanbiedt. Zo weet je zeker dat je elk seizoen aan de beurt komt en dat je bomen tijdig worden verzorgd.

De beste hovenier voor jou

Wat voor jou de beste hovenier is hangt af van waar je prioriteit aan geeft. Is dit de prijs, de kwaliteit, de aangeboden diensten, de klantenservice, de werkhouding of iets anders? De hovenier die het beste scoort op de criteria die jij belangrijk vindt en je hier de goedkoopste prijs voor aan kan bieden is de winnaar. Op die manier zal je in geen geval te veel betalen voor de diensten die je hiervoor terugkrijgt.

Advies nodig? Neem vrijblijvend contact op!

Als je de mogelijkheden wilt bespreken is het verstandig om eerst vrijblijvend contact op te nemen met diverse hoveniers. Zij kunnen je dan namelijk deskundig advies geven. Ook omtrent de wetgeving, aangezien in sommige gevallen het kappen of bijknippen van bomen niet toegestaan is.

Wat er precies mag en niet mag kan dan uitvoerig met een specialist besproken worden. Neem hiervoor gratis en vrijblijvend contact op met bedrijven in je regio door gebruik te maken van onze offerte service.

Bekijk de volgende pagina’s:

> Boomverzorging
> Materiaal
> Mogelijkheden
> Prijzen
> Advies